Enquiries

This 6-storey building located in the Harley Street Conservation Area of London, underwent a large renovation to transform the building from offices into four luxury flats. In the 1970s this building had been converted into offices and extended to the rear, however during this conversion the extension was demolished but the substructure and the original spiral staircase were kept and adapted to suit the new copper-clad extension.

To the ground floor flat, a large 6-pane corner opening minimal windows® sliding door configuration was installed to provide a seamless transition between the modern indoor and outdoor living spaces. The flush base track of this system allows for a seamless transition between the two environments, resulting in an elegant indoor-outdoor living space.

 

minimal windows sliding doors
sliding doors

The courtyard in the centre of the flats creates a channel of natural light that flows through into all the windows of each flat as well as streaming down into the ground floor flat’s block paved courtyard. The architects designed this courtyard area with copper cladding on the external face of the property to create a modern yet industrial style finish. Vertically warm-toned wooden cladding was also installed to the courtyard area to enhance the Summery atmosphere these colours create.

To the top floor flats, frameless glass rooflights were installed to help break the divide between the property and outdoor environment. The large rooflights create scenic views of the sky while allows sunlight to directly penetrate the rooms within the flat below.

keller minimal windowsflush base track
  • Type

    Renovations and Refurbishments

  • Location

    London

  • Credit

    Architect: Morrow + Lorraine Architects                   Photographer: Simon C Maxwell