Enquiries

Built within a conservation area, Flood Zone Three and Green Belt, this new build property was designed for a couple to enjoy during their retirement with their grown-up family.

This sit was chosen predominantly for the views that overlook the brook and the rear garden which attract you as you approach the property.

The property has been designed with the views in mind, therefore the architects (Jackson Ingham Architects) created an open-plan design which eliminated visually obstructing walls where they were unnecessary and installed vast panes of glass instead.

From the kitchen/dining/family area on the ground floor, panoramic views can be enjoyed through the corner opening minimal windows® sliding doors.

This system was installed to the rear of the property where the rolling countryside fills the landscape. The opening of the minimal windows® sliding doors leads out onto a rear balcony - which is raised above the ground level due to the flood risk.

Frameless glass balustrades were installed to this balcony as a safety barrier to protect the owners from the change in floor level.

A 2-pane minimal windows® sliding door was also installed to one of the living spaces to continue the views out into the surrounding countryside just like the large glass installations around the modern property.

Due to the expansive use of glazing, light is flooded into the internal living spaces to create a bright and airy home.

The design of this property truly makes the most of the surrounding countryside by providing beautiful views through large modern glazing systems such as large panes of frameless glass and minimal windows® sliding doors.