Enquiries

Menu

This flush glazed structural glass extension was added to a fairly traditional property on The Bishops Avenue in London. This street is one of London's most exclusive areas and is arguably the most expensive street in Britain.

The highly glazed room was a conservatory sunroom, separated from the main living area by a set of traditional French doors. A glass roof spans between the existing building and a white brick wall with two glass walls completing the structure.

To maintain the ‘all glass’ design, bespoke flush glazed double doors were used as the garden access doors. These doors were created by stepping the outside face of the double-glazed unit over the steel subframe and bonding it. This bespoke solution offered a streamlined finish to the external face of the glass conservatory and ensured that the garden facing side and the drive facing side of the extension had a similar design.

 

structural glass box extension bishops avenue londonglass conservatory to large home in london

With a large glass roof, the structural glass box allows light to pass through at all different angles offering an internal space that is connected to the outdoors.

Glass beams were used to support the glass joints of the glass roof. They were designed to be fixed into the building structure with hidden brackets that were then covered by the building finishes. This makes it seem as if the glass beams simply disappear into the wall.  

Although quite a simple design this glass extension project is one of our most popular. The simplicity of its design is a key part of its popularity, showing you don’t have to do something outrageous for it to work.

flush glazed doors to glass extension in londonglass roof extension to house in london
slot window to glass extension